Nadaleko poznata grčka mediteranska kuhinja, nudi Vam veliki izbor razno-raznog jela. Ovde Vam predstavljamo samo neke lokalne specijalitete koje mozete pronaći u skoro svim restoranima u Neos Marmarasu. Da krenemo redom, od predjela Vam toplo prepuručujemo: Kolokithakia (tanko secene tikvice ispržene na ulju), Buljurdi salata (salata ov više vrsta sira zapečeni u rerni sa maslinama i povrćem). Što se tiče glavnih jela probajte nešto od: Supa Uskršnje noći (kozija creva i iznutrice sa mlevenom mentom, peršunom i svežim lukom), Bundeva punjena umakom od jogurta ili sosom od jaja s limunom, Piletina punjena pirinčom i crnim lukom, Punjena jaretina zapečena u rerni, Riba Plaki (zapečena u rerni sa crnim lukom), Paputsaki (patlidžan punjen lukom i seckanim mesom), Imam (jelo slično Paputsakiju), Punjeni list vinove loze (punjen sa pirinčom, peršunom i mentom).

Specijaliteti: morske ribe, školjke na pari, lignje, jagnjeća rebarca

Deserti: Makaron (badem i šećer), penih alca (napravljena od svežeg sira), South alva (napravljena od svežeg mleka), novogodišnja baklava, tiramisu, cheese cake

Pića: recina, domaće vino, mythos pivo