Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Poluostrvo Sitonija, drugi "prst" Halkidikija

 

Kada pomislite na Halkidiki prva asocijacija su Vam famozna takozvana tri prsta. U pitanju su tri fenomenalna poluostrva, međusobno različitih ali svako od njih sa svojim jedinstvenim šarmom i duhom karakterističnim za Halkidiki.

Kasandra kao prvi prst je najbliža Solunu jer se nalazi sa zapadne strane Halkidikija. Ovo je ravna oblast, bez velikih brda ili uzvišenja. Prekrivena je borovom šumom i njenu obalu krase predivne peskovite plaže. Mediteranska klima i veličanstvena prirodna lepota je ono što odlikuje poluostrvo Kasandru.

Treći prst je Atos ili Sveta gora. Ne postoji lepši način da upoznate ovo poluostrvo nego poći na krstarenje njenom obalom. Uživaćete u fantastičnim atrakcijama i lokalitetima a ponajviše u impresivnim manastirima koji su tako ušuškani u ambijent da sa tom fenomenalnom prirodom čine idealan sklad. Posebno su atraktivne mirne večere koje se organizuju na terasama brodova pristiglih u neki od mnogobrojnih laguna i zaliva Atosa.

Nađite i rezervišite smeštaj u Neos Marmarasu brzo lako i jednostavno!


Naravno za kraj smo vam ostavili prikaz Sitonije – drugog prsta Halkidikija. To je pravi mali raj, poseduje neobuzdanu lepotu koju čini kontrast brdovitih predela pokrivenih borovom šumom i širokih plaža zlatno čistog peska koje se pružaju kilometrima uz obalu. Mesta poput Nikiti, Sarti i Toroni su pravi mali dragulji koji čekaju da budu otkriveni. Sitonija turistima nudi i opušteni odmor, a i zabavu do ranih jutarnjih časova, tako da će zadovoljiti sve ukuse.

Ovde ćete pronaći neke od najlepših plaža u Grčkoj, a takođe i neke od najvažnijih arheoloških nalazišta. Sitonija je srednje poluostrvo i čuveno je po dugim peščanim plažama, bujnoj vegetaciji i odličnom noćnom životu. Smeštaj je raznovrstan i čine ga kako hoteli tako i privatan smeštaj u vidu studija, vila i apartmana po veoma povoljnim cenama. Zbog veselih noći i intezivnog života Neos Marmaras je atrakcija za turiste iz čitavog sveta.


Još informacija o Neos Marmarasu

 

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Neos Marmaras 2024!