Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Kolima do Neos Marmarasa

 

Do Neos Marmarasa se stiže relativno lako, jer put nije komplikovan, a uz to ima i odličnu signalizaciju. Voznja je uglavnom auto-putem. Putovanje kolima do Neos Marmarasa traje uobičajeno od 8 do 10 sati, u zavisnosti od mogućih radova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Što se tiče saobraćajnih propisa oni se nisu mnogo menjali. I dalje je na snazi da se u Srbiji i Makedoniji mora voziti danju sa svetlima, dok u Grčkoj ovaj propis ne važi. Takođe treba da znate da Vam je potreban zeleni karton za ulazak u Makedoniju, koji je nedavno poskupeo. Međunarodna vozačka dozvola je obavezna i za Grčku i za Makedoniju. Jos jedna od novina ove godine je da u Makedoniji nije moguće plaćati putarinu u metalnim euro kovanicama, nego isključivo u denarima ili papirnim eurima. Ukoliko platite u eurima, dobiće kusur u denarima.

Srbija - Tokom putovanja u Srbiji, vožnjom Autoputem Beograd - Niš vožnja do raničnog prelaza Preševo, naićićete na dve naplatne rampe. Naplatna rampa Niš gde je putarina za putnička vozila 730 rsd. Sledeća naplatna rampa je Doljevac udaljena svega 24 km od Niša. 37 km posle Doljevca prestaje autoput i vožnja se dalje odvija magistralom kroz Grdeličku klisuru. Očekujte radove na putu nakon prolaska Bujanovca. Dolazite na granični prelaz Preševo i napuštate Srbiju.

 

Nađite i rezervišite smeštaj u Neos Marmarasu brzo lako i jednostavno!

 
Granicni prelaz Evzoni

Makedonija - Granični prelaz Tabanovce. U Makedoniji je završen auto put, tako da čim prođete granični prelaz, odmah stupate na auto-put. Nakon 15-ak km vožnje nailazite na prvu naplatnu rampu u Makedoniji. Putarina je 50 denara. Ukoliko plaćate u eurima, putarina je 1€, s tim što će Vam radnik vratiti kusir 10 denara. Nakon 47km nailazite na drugu naplatnu rampu u Makedoniji. Cena putarine ovde je 60 denara ili 1€. Treća naplatna rampa u Makedoniji je na 92 km od izlaska iz Makedonije i graničnog prelaza Bogorodica. 50-ak km nakon naplatne rampe, preporučujemo Vam da napravite pauzu u restoranu koji ima lepu baštu sa fantastičnim pogledom na Vardar i okolinu. Nakon ukupno 180 km provedenih u Makedoniji, dolazite do graničnog prelaza Bogorodica.

 

Grčka - Ulazite u republiku Grčku na graničnom prelazu Evzoni. 50-ak km nakon prolaska Evzonija dolazite do prvog skretanja za Edesu a nakon 400m i isključenja za Solun. Ovim putem prolazi se kroz industrijsku zonu Soluna. Put je sa dve trake u jednom pravcu ali sa dosta semafora. Pratite znakove za Halkidiki. Dolazite do semafora gde skrećete levo za Ring road. Orjentir neka Vam bude prodavnica Lild, koja će u tom trenutku da se nađe levo dijagonalno sa Vaše strane. Kada se uključite na Ring Road vozite obilaznicom oko Soluna, obratite paznju jer grci voze izuzetno brzo. Dok ste na Ring Roud-u pratite znakove za Halkidiki. Dolazite do raskrsnice gde se isključujete za Halkidiki, i od tog trenutka pratite znakove za Nea Moudaniu. Kada se približite Nea Moudania-i, potrebno da se isključite desno, put koji vodi za Sitoniju. Krećete se putem koji prolazi pored Gerakine, Psakudije i Metarmofozija. Dolazite do mesta Nikiti, gde će Vas možda sačekati manja gužva zbog semafora. Nakon izlaska iz Nikitija, na prvoj raskrsnici srećete desno, i to je put koji vodi do Neos Marmarasa, koji je od Nikitija udaljen svega 20-ak km.

 

Kolima do Neos Marmarasa

 

 


Прикажи већу мапу

Verovatno najkompletnija ponuda smeštaja u Neos Marmarasu!


Još informacija o Neos Marmarasu

 

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Neos Marmaras 2024!