Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Neos Marmaras danas - Centar ponude ovog dela Halkidikija!

 

Pozicioniran na istočnoj obali takozvanog drugog prsta Halkidikija, Sitonije, Neos Marmaras se izdvaja svojom veličinom i atraktivnošću. Sitonija ima pregršt interesantnih turističkih destinacija kao što su letovališta Sarti, Torini i Nikiti, ali se mora priznati da je Neos Marmaras centar ponude ovog dela Halkidikija.

Obalski gradić na Sitoniji, srednjem poluostrvu Halkidikija, udaljen 120 km od Soluna – drugog grada po veličini u Grčkoj. Smešten je amfiteatralno na tri brežuljka, puna borove šume, ispod planina Itamos sa najvećim vrhom Sitonije od 823 m/n.m. Broj lokalnog stanovništva prema popisu iz 2011 iznosi oko 3.000 žitelja, dok se tokom letnje sezone broj populacje procenjuje na oko 20.000. Sve plaže u Neos Marmarasu su okrenute ka zapadu, pa ovi fakti omogućuju turistima da uživaju i “upijaju“ more i sunce do samog smiraja dana. Glavne delatnosti Neos Marmarasa su turizam, poljoprivreda (masline, vino, med), i ribolov.


Nađite i rezervišite smeštaj u Neos Marmarasu brzo lako i jednostavno!


Neos Marmaras je najčuvenije i najelitnije turističko mesto na Sitoniji. Kako je najveći grad poluostrva Neos Marmaras je centar svih dešavanja, i kao takav raspolaže sa svim sadržajima potrebnihza miran i relaksirajući odmor kao što su veliki broj taverni tradicionalne grčke mediteranske kuhinje, bezbroj kafića kako uz plaže tako i u samom centru, prodavnica, marketa i piljarnica takođe ima u dovoljnom broju i izbor je vrlo raznovrstan i širok. Napominjemo Vam da je četvrtak pijačni dan i to je definitivno naša preporuka za snadbevanje svežim namirnica za pripremu obroka ukoliko se odlučite za smeštaj u Neos Marmaras vilama i apartmanima. Kada se analiziraju najpopularnija mesta za odmor u Grčkoj koja posećuju naši putnici, Neos Marmaras je u samom vrhu ponuda naših turoperatora zajedno sa ostalim destinacijama kao što su Polihrono i Hanioti ili na primer Paralia, Krf, Tasos, Zakintos

 

Glavni razlog zbog čega je Neos Marmaras nadaleko poznat, i zbog čega velika većina turista dolazi i posećuje ovaj grad na Sitoniji su veoma čiste i uređene plaže, od kojih je većina njih nagradjena evropskom plavom zastavicom. Zato i ne čudi podatak da je plaža Porto Carras (Kohi beach) jedna od najkvalitetnijih u celoj Grčkoj i ona sa ponosom nosi plavu zastavicu – garant kvaliteta i čistoće. Preporučujemo Vam da istražite obalu i sami pronađete mirne izolovane plaže i lagune i uverite se zašto se ovaj deo Halkidikija smatra prostorom sa najlepšim plažama.

Kohi Beach

Uzimajuci u obzir prirodu Sitonije, beskrajna polja maslinjaka, izuzetno prijatnu klimu, skrivene plaže i uvale, borove šume koje ga okružuju, sto čine njegovo najveće bogatstvo, Neos Marmaras opravdano i sa pravom ponosno nosi titulu najpopularnije turističke destinacije ovog dela Halkidikija. Ušuškan izmedju tri brežuljka, dominira na prostranom plavetnilu mora zaliva Toroneos, na mestu gde planina Itamos sreće sa plažama izuzetne lepote kao sto su Azapiko, Grigoriatiko, Lagomandra beach, Paradiso beach, koje su samo neke od preko 60 plaža koje čine Sitoniju tako zanimljivom.

Sagradjen amfiteatralno Neos Marmaras ima dve plaže, sa obe strane grada, dok je centralni deo grada pod liticama i veliki deo zauzima luka. Gradska plaža, jedna od najlepših gradskih plaža na celom Halkidikiju je pešcana plaža, prostrana i široka, više puta nagradjivana plavom zastavicom, na čijem kraju se nalazi jedan od najpoznatijih i najluksuznijih hotelskih komplexa - komplex Porto Carras. Sa druge strane grada nalazi se plaža Paradiso beach koja je zadnjih godina sve popularnija i traženija kod naših turista.

Verovatno najkompletnija ponuda smeštaja u Neos Marmarasu!


Lokalna proizvodnja - Pijaca u Neos Marmarasu

 

Pijaca u Neos Marmarasu se održava četvrtkom, i predstavlja svojevrsnu atrakciju, pogotovo za turiste. U raskošnoj ponudi nalaze se domaći grčki proizvodo, razni sirevi (feta, koziji sir, kačkavalj), sveže masline, vakumirano voće, maslinovo ulje, vino sa lokalnih vinograda, zatim tradicionalna grčka pića (cipuro, uzo, metaksa), razni začini, koji su obavezni sastojci grčkih jela, sveža riba i morski plodovi pravo iz mreža starih ribara bacanih u more prethodne noći.

 

Masline - Maslinovo ulje

Maslinovo ulje - Pijaca u Neos Marmarasu Danas su na širem području Neos Marmarasa masline glavni poljoprivredni proizvod. Kultura gajenja i proizvodnje maslinovog ulja temelji se na dugogodišnjoj tradiciji i iskustvu. Maslinovo ulje iz Neos Marmarasa, a generalno i sa Halkidikija uopšte, je unikatno u pogledu organoleptičkih karakteristika, vitamina i bogatog ukusa. Ulje je izuzetno za kuvanje, prženje i kao dodatak salatama.

Med

Iako je pčelarstvo jedna od glavnih poluga privrede Halkidikija, mali broj stanovnika Neos Marmrasa se bavi ovom vrstom privrede. Dakle u Neos Marmarasu, i na Halkidikiju uopšte, skoro na svakom koraku možete naći med i proizvode od meda, koji su dobar izvor energije, mišićne snage, otpornosti organizma, prevencije bolesti, povećanja mentalnih sposobnosti. Glavna vrste meda koja se proizvodi je "Peykomelo" (med borovine), a pored njega proizvode se još "erikis" i "kastanjas" (med od kestena).

Vina

Najplodnije područje vinove loze Halkidikija je upravo Neos Marmaras, sa jednom od najpoznatijih svetstkih vinarija Porto Caras-om. Najpoznatije i najčuvenije sorte koje se ovde uzgajaju su: Limnio, Asyrtiko, Roditis...

Sveža riba

Na području Neos Marmaras svako može naći sveže ribe koje je iz Toroneos zaliva ili iz voda bližih područja. Područje je bogato ribom i dagnjama. Ovde, sveža riba i plodovi mora uvek će se naći na trpezi.


Neos Marmaras vile, apartmani, hoteli,  i smeštaj za leto 2020

 

Kao najveće letovalište Sitonije logično je i da je ponuda smeštaja i apartmana u Neos Marmarasu je zavidnom nivou. Pored odlične ponude apartmanskog smeštaja u samom gradu, postoji i veoma raznovrsna ponuda hotela svih kategorija u okolini.

Detaljnu ponudu Neos Marmaras apartmani, vile, hoteli možete pogledati ovde.

Kolima do Neos Marmarasa

Udaljen od Beograda oko 750km vožnja kolima uobičajeno traje oko 10 časova, u zavisnosti od gužvi na granicama u graničnih procedura. Detaljnije o tome kako kolima doći do Neos Marmarasa pročitajte ovde


Još informacija o Neos Marmarasu

 

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Neos Marmaras 2024!