Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Korisne informacije za letovanje u Neos Marmarasu

 

- Kursna lista koju ima Grčka narodna banka u centru kod marine je najpovoljnija u letovalištu. Pored nje postoji još i EFG Banka, udaljena svega 200m od Roma Pizza.

- Odmah do EFG banke je i pošta gde možete postali razglednice ili kupiti poštanske markice. 

- Lokalni bus koji dolazi iz Soluna staje na više lokacija: stanica je u centru, a odmah do nje je i situacioni plan grada, stanica u drugom centru, nedaleko od Alcano girosa, stanica na gradskoj plaži. Cena karte u jednom pravcu je oko 12€ po osobi.

 

Nađite i rezervišite smeštaj u Neos Marmarasu brzo lako i jednostavno!


Automehaničar u Neos Marmarasu

 

- Postoji i auto servis za lakše opravke, dok na Sitoniji postoje servisi za vlasnike BMW, OPEL, VW, CITROEN, RENAULT automobila.

- U Neos Marmarasu postoje tri benzinske pumpe, BP Petrol, Eko i Cyclon, na kojima možete kupiti benzin ili dizel. Za vozače koji voze automobile na plin, prva stanica takve vrste je u Solunu.

- Ljubitelje kladionice obradovaće informacija da u Neos Marmarasu postoji kladionica, gde osim standardnog kladjenja na sportska dešavanja, možete uplatiti grčki loto i razne druge igre na sreću.

- Taxi stanica se nalazi u prvom centru, bas prekoputa Roma Pizza- e, gde je uglavnom parkirano jedno ili dva vozila.

- Javnih govornica ima gotovo na svakom koraku. Za govornice možete koristiti dve vrste kartica. Standardne kartice koje su oko 4€ i sa njima imate oko 15- ak minuta razgovora, ili Face kartice, koje se kupuju u knjižari ili na trafici, i koje koštaju 5€ ali imate mnogo više minuta razgovora sa Srbijom, oko 1.5h vremena.

- Poslovnice grčkih mobinih operatera Cosmote, Vodafon, Wind se nalaze u Nikitiju, 20km od Neos Marmarasa.

- Iako Vam 99% neće zatrebati, nije na odmet napomenuti da u Marmarasu ima 3, 4 frizerska salona.

 

Korisni telefoni

 

Pomoc na putu: 104

Hitna pomoć: 166

Vatrogasci: 199

Policijska stanica Neos Marmaras: +30 23750 71111

Lučka uprava Neos Marmaras: +30 2375071933

Opština Neos Marmaras: +30 23750 71242

Bolnica Poligiros: +30 23710 22222

Zdravstveni centar Agios Nikolaus: +30 23750 31789

Turistička policija Nea Moudania: +30 23730 21370

Konzulat Srbije u Solunu: +30 2310 244 266

Nađite i rezervišite smeštaj u Neos Marmarasu brzo lako i jednostavno!


- Tekuća voda u Neos Marmarasu je bakteriološki ispravna, ali nije preporučljiva za piće. Naša prepuruka je da za piće koristite flaširanu vodu.

- Glavna ulica u Neos Marmarasu koja prolazi kroz centar mesta, koja je namenjena za saobraćaj, postaje pešačka zona u terminu 20 - 01h. Za to vreme na ulazu u Marmaras (kod Corner caffe- a) spušta se rampa, a u samom mestu je zabranjen saobraćaj. Za sve turiste koji u tom periodu dolaze u Neos Marmaras obezbedjena su 4 parkinga (fudbalski teren, luka, i dva parkinga u neposrednoj blizini centra).

- Tokom letnje sezone u Neos Marmarasu dvorište osnovne škole je otvoreno za parking vozila.

- Preporuka za kupovinu su marketi Arvanitidis (na ulazu u Marmaras) ili Masutis (na izlazu iz mesta) koji imaju veću ponudu i povoljnije cene od mini marketa u samom mestu.

- Taxi brodić od Neos Marmarasa do Porto Carass- a saobraća na svakih pola sata. Polasci iz Marmarasa su iz velike luke (kod Roma pizze), i iz drugog centra (kod Sugar bar- a). Cena karte u jednom pravcu je oko 2€ po osobi.

- Telefoniranje: Najpovoljniji način telefoniranja su FACE kartice, koje koštaju 5€ i za to se dobija oko 1.5h vremena razgovora sa govornice na fiksni telefon. Za mobilne telefone, kartice grčkih mobilnih operatera se mogu naći na skoro svim trafikama, koštaju oko 5€ i dobija se 1€ kredita. Pri kupovini kartice neophodno je priložiti kopiju pasoša, jer tako nalaže grčki zakon.

- Kako kolima doći do Neos Marmarasa pročitajte u tekstu Neos Marmara pročitajte u tekstu Neos Marmaras patrola


Još informacija o Neos Marmarasu

 

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Neos Marmaras 2024!