Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Podvodni svet Neos Marmarasa

 

Grčki bog mora Posejdon živeo je u palati na dnu mora koja je bila napravljena od korala i dijamanata. Mitologija kaže da je Posejdon, kada je bio dobro raspoložen, stvarao nova ostrva, more bi bilo mirno, dok kada je bio loše volje, uz pomoć svog trozupca, podsticao je zemljotrese, i velike talase.

Sitonija je dobila ima po Posejdonovom sinu Sitonu. Da li zbog toga što je želeo da sinu omogući što lepši životni ambijent ili zbog nečeg drugog, tek Posejdon nikako nije štedeo na lepoti kako podvodnog i morskog sveta zaliva Toroneos, tako i na razuđenosti obale cele Sitonije. Kao što smo već pisali obala Sitonije je veoma razuđena, sa preko 80 plaža i uvalica, i sa mnoštvom malih ostrvaca, koja čine Neos Marmaras, Sarti, Nikiti i ostala mesta atraktivnim. Ali to je samo ono što se može videti na površini! Podvodni svet je tek priča za sebe, jer ne naziva se Sitonija bez razloga "rajem za podvodne fotografije". Mnoge fotografije koje su pobeđivale na raznim konkursima i takmičenjima snimljenje su upravo u dubinama mora Sitonije oko ostrva Kornjača, koje ljubitelji podvodne fotografije jednostavno ne mogu da zaobiđu. Morskim dnom domoniraju razne vrste ribe, morske zvezde, ali nije retkost sresti i delfine, koji imaju običaj da prate brodove tokom krstarenja zalivom Toroneos.

 

Međutim u lepotama i bogatstvu podvodnog sveta možete uživati i blize obali, gde samo sa maskom možete da ronite i gledate morsko dno. Videćete mnoštvo ribica, ježeva, morskih zvezda... Svakako najbolji i najpogodniji deo za ronjenje u Neos Marmarasu su dve polu-stenovite plaže, male uvale, koje se nalaze nedaleko od centra grada.

 

 

Verovatno najkompletnija ponuda smeštaja u Neos Marmarasu!


Pogledajte ostale plaže na Sitoniji

 


Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Neos Marmaras 2024!