Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Posetite Solun

 

Solun ima vrlo burnu istoriju.Od drevnih Makedonca, preko Grka i Rimljana, zatim preko Slovena, Vizantijaca i Srba, Krstaša, Turaka i tako redom smenjivale su se vlasti, kulture i vere nad njim.

U podnožju Bele kule su, gotovo celog dana, raznovrsna događanja. Ima uličnih svirača, klovnova, šarenih balona, a najviše turista i meštana koji uživaju u šetnji obalom. Danas je Bela Kula simbol grada, a pogled sa Bele Kule je sigurnno jedan od najlepših utisaka koje ćete poneti sa sobom. Istorijski gledano, ovo je nekadašnja Vizantijska tvrđava iz 12. veka rekonstruisana za vreme Otomanske imperije kao odbrambeni mehanizam gradske luke. U jednom trenutku služila je kao zatvor, a danas predstavlja moderni, klimatizovani interaktivni muzej.

 

Što se hrane tiče, u Solunu možete da birate: grčke nacionalne specijalitete ili pečenjare u kojima se prodaju piletina i krompirići, ili pak male taverne gde se nude giros, suvlaki, male pljeskavice, plavi patlidžan na roštilju... Oni sa dubljim novčanikom mogi i u neki od luksuznih restorana u kojima se, uz plodove mora, roštilj ili nacionalne specijalitete, služi i dobro vino, vekovima neodoljiv element grčke civilizacije.

Zejtinlik - Naši, ali i mnogi strani turisti rado posećuju Zejtinlik, srpsko vojničko groblje u Solunu. Istoričari su zabeležili da je 1916. godine tu bila glavna vojna poljska bolnica srpske vojske. Kompleks se prostire na oko 7.000 kvadratnih metara.U sklopu groblja nastao je svojevrstan muzej predmeta, relikvija, knjiga koje su, decenijama unazad, tu donosili posetioci.

 

Nađite i rezervišite smeštaj u Neos Marmarasu brzo lako i jednostavno!


Pogledajte šta još posetiti prilikom posete Neos Marmarasu

 

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Neos Marmaras 2024!